واردات حبوبات

واردات حبوبات

واردات و صادرات محصولات کشاورزی


واردات و صادرات محصولات کشاورزی امروزه جزئی مهم از منبع درآمد کشور محسوب میشود.
خوشبختانه کشور عزیز ما ایران در این سال ها از نظر منابع کشاورزی و بقیه منابع زراعی بسیار غنی بوده به همین دلیل هم در این زمنیه رشد کرده و توانسته است به جایگاه بالایی در زمینه واردات و صادرات محصولات کشاورزی برسد.
به نظر شما چه عواملی باعث شده که امنیت غذایی جز مهم ترین مسائل در بخش غذا در کل دنیا شود ؟
با توجه به اینکه رشد جمعیت جهان در هر لحظه در حال افزایشه نیاز به مواد غذایی و دسترسی به این مواد جز مهم ترین دغدغه های هر کشوری شده است.
در ایران هم مانند همه کشور ها به این مسئله بسیار اهمیت داده شده به همین دلیل است که کشاورزی به عنوان بزرگ ترین تولید کننده مواد غذایی در ایران شناخته شده است.
درسته که تمامی محصولات ایرانی قابلیت صادرات را دارند اما “محصولات کشاورزی” جز محصولات اولویت دار بازار صادراتی ایران در تموم این سال ها بوده است.
در این مقاله سعی بر این داریم تا اطلاعات شما را در مورد واردات و صادارت محصولات کشاورزی تکمیل کنیم.


واردات محصولات کشاورزی در ایران

واردات محصولات کشاورزی در ایران نسبت به سال های گذشته رشد بسیار بالایی داشته و تقریبا می شود گفت که حدودا 28 درصد بیشتر از سال گذشته باعث رشد اقتصاد شده است.

محصولات کشاورزی که قابلیت واردات از بقیه کشور ها هستند شامل موارد زیر می شوند :

  • انواع غلات

از مهم ترین غلاتی که در زمینه واردات سود زیادی در بر دارد می شود به ذرت های دامی، جو، برنج و … اشاره کرد.

  • انواع دانه های روغنی

کنجاله سویا جز مهم ترین دانه های روغی است که در صنعت واردات کشاورزی باعث بسیار به آن اهمیت داده می شود.

  • انواع حبوبات و خشکبار

یکی از مهم‌ ترین محصولات وارداتی حبوبات و خشکبار است که در تمامی کشورها مصرف دارد مانند لوبیای سویا و …

  • انواع بذر های گیاهی

از بذر های گیاهی می توان به بذر زیره ، خاکشیر، آویشن و … اشاره کرد

  • انواع میوه ها

میوه ها جز پایه ترین بخش ها در واردات محصولات کشاورزی هستند. برای مثال موز های سبز بالا ترین میزان واردات را داشته است.
بعد از موضوع واردات محصولات کشاورزی به سراغ صادرات محصولات کشاورزی خواهیم رفت.


صادرات محصولات کشاورزی در ایران

همانطور که می دانید یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی در هر کشوری صادرات است. ایران جز کشور هایی است که در حیطه صادرات محصولات کشاورزی توانسته به جایگاه بالایی راه پیدا کنه و دلیل این موفقیت این است که ایران کشوری است با آب و هوای بسیار عالی که زمین هایی بسیار غنی و مناسب برای کشاورزی دارد.
در ایران بیش از پنجاه محصول کشاورزی وجود دارد که به بقیه کشور ها صادر می شود. از این محصولات می شود به سیب، کشمش، مرکبات، سیب زمینی، گوجه فرنگی، سیر، هندوانه و … اشاره کرد.
زعفران، پسته، خرما، کشمش و سیب جز مهم ترین محصولاتی محسوب می شوند که مزیت های بالایی در صادرات دارند .
محصول های کشاورزی که قابل صادر شدن هستند در چند بخش تقسیم بندی می شوند :
بخش اول :محصول های مهم در کشاورزی که اصولا وارداتی اند.
بخش دوم : محصولات ضرروری که جز مهم ترین مواد غذای خانواده محسوب می شوند و شامل محصولاتی مانند گوجه فرنگی یا میوه ها می باشد.
گروه سوم شامل مهم ترین محصولات صادراتی هستند که این محصولات شامل خشکبار و زعفران می شود. بیش از هشتاد درصد تولید زعفران ، پسته و خرما صادر می شوند.

مهم ترین محصولات کشاورزی صادراتی در ایران

مهم ترین محصولات کشاورزی صادراتی شامل موارد زیر می شود :

صادرات پرتقال

امروزه صادرات پرتقال یک شغل پر در آمد محسوب می شود و هر سال به میزان صادرات این محصول افزوده می شود. دلیل بالا بودن میزان تقاضا برای این محصول بالا بودن کیفیت پرتقال در شمال کشور است. هر ساله مقدار زیادی پرتقال به صورت فله ای به کشور هایی مانند عراق صادر می شود.

صادرات صیفی جات

یکی از تجارت های پر سود و موفق در ایران صادرات صیفی جات است. این محصولات در کشور های روسیه، عراق، پاکستان و .. بسیار فروش دارد.

صادرات انگور خشک : انگور خشک یا کشمش یکی از مهم ترین و پر سود ترین محصولات برای صادرات کشاورزی است. انگور خشک به تازگی در کشور های دیگر طرفدار پیدا کرده است. ارزش غذایی این محصولات بسیار بالاست. کشمش اصولا به کشور هایی مانند عراق و امارت و بقیه کشور های حاشیه خلیج فارس صادر می شود.

صادرات زعفران

زعفران جز محصولاتی است که به صورت فله ای به بزرگ ترین کشور های دنیا مانند ژاپن ، افغانستان ، آمریکا، امارات ، تایوان و سنگاپور و ….صادر می شود و جز پر فروش ترین محصولات کشاورزی در ایران محسوب می شود .

صادرات خرما

خرما مضافتی یا خرمای خشک شده اصولا به کشور های ارمنستان، ترکیه، سوریه؛ عراق، مالزی، قطر و … صادر می شود و جز محصولاتی پر سود محسوب می شود.

صادرات پسته

پسته بالا ترین میزان صادرات را در ایران دارد و این محصول باعث شده ارزش افزوده زیادی وارد کشور شود. به پسته سلطان خشکبار هم گفته می شود.

صادرات انگور

در صادرات انگور مسائل بسیار زیادی وجود دارد که حائر اهمیت است. از این مسائل می شود به کیفیت انگوره و سالم بودن دانه و خوشه های انگور اشاره کرد. در ایران انواع مختلفی از انگور مانند انگور بی دانه، انگور سفید، انگور قرمز، انگور زرد یا انگور یاقوتی و…. وجود دارد.

مزایای واردات و صادارت محصولات کشاورزی

با توجه به این که کشاورزی در ایران بسیار رشد داشته و کشاورزی به یکی از مهم ترین منبع در آمد در ایران تبدیل شده می توانیم بگوییم که بزرگ ترین و مهم ترین مزایای واردات و صادارت محصولات کشاورزی در ایران این است که باعث به وجود آمدن تحول های بسیار بزرگی در صنعت سرمایه گذاری و صادرات شده است.

شرکت اطلس بنیاد جنوب همواره سعی بر این داشته که بتواند قدمی در جهت پیشرفت اقتصاد کشور بردارد و موجب رشد این مهم به اندازه سهم خود در این شرایط بشود

مراحل واردات محصولات کشاورزی از کشورهای خارجی

جهت انجام عملیات واردات محصولات کشاورزی از کشور های خارجه باید از یک سری مراحل عبور کنید. این مراحل را به ترتیب برایتان شرح می دهیم.:

انتخاب کشور و فروشنده محصولات کشاورزی وارداتی

حتما دقت کنید کشوری که شما برای تجارت واردات یا صادرات محصولات کشاورزی انتخاب می کنید. باید از لحاظ رابطه تجاری با ایران مشکلی نداشته باشد. زیرا بسیاری از کشور ها هستند که رابطه تجاری خوبی با ایران ندارند و در واردات محصولات از این کشور ها به مشکلات زیادی بر می خوردید.

تعیین قیمت

بعد از انتخاب فروشنده و تعیین کشور جهت انجام واردات محصولات کشاورزی، ابتدا باید با فروشنده صحبت کرده و از او تقاضای کنید تا قیمت نهایی را به شما اعلام کند. در مرحله ی بعدی قیمت ها را به خوبی بررسی کنید و با بقیه پیشنهاد هایی که دریافت کردید مقایسه کنید تا در نهایت بتوانید بهترین فروشنده با بهترین قیمت را انتخاب کنید.

ارسال کردن فاکتور فروش

حتما دقت کنید که شما باید از فروشنده بخواهید که به شما فاکتور فروش را بدهد. در این فاکتور تمامی اطلاعات مربوط به محصولات ثبت شده است و در صورتی که فرضا بین شما و فروشنده درگیری پیش آید. اگر فاکتور داشته باشید مشکلی پیش نخواهد آمد.

دریافت محصولات و چک کردن بسته بندی

پس از دریافت محصولات وارداتی باید به یک سری نکات نوجه کنید یکی از این نکات این است که حتما چک کنید که بسته بندی یا شیوه ارسال محصولات باید حتما طبق فاکتور پیش رفته باشد. در صورتی این مسائل با اطلاعاتی که در فاکتور باشد فرق کند، شما می توانید جنس را بر گردانید.

پرداخت تعرفه های گمرکی برای واردات

از دیگر مسائل مهمی که در زمنیه واردات محصولات کشاورزی حائز اهمیت است. پرداخت تعرفعه گمرک است. حتما دقت کنید که باید در مورد این مورد تحقیق و مشورت های لازم را انجام بدید و اصولا سعی کنید که تعرفه ها را سر وقت پرداخت کنید.

دریافت مجوز برای واردات محصولات کشاورزی

برای هر واردات محصولات کشاورزی باید مجوز های زیادی مانند مجوز سلامت و بهداشت محصول را دریافت کنید. البته باید بدانید که برای انجام همه این عملیات ها شما باید کارت بازرگانی داشته باشید.

عملیات بیمه کردن محصولات

مهم ترین مسئله ای که در این میان وجود دارد این است که شما باید محصولات را بیمه کنید. در صورتی که برای بار شما اتفاقی پیش آید بیمه همه خسارت را پرداخت می کند.

ترخیص محصولات از گمرک

در نهایت باید دقت کنید که بار خود را سالم و درست از گمرک ترخیص کنید. برای ترخیص محصولات باید تمومی مدارک ها و مجوز های مورد نیاز را داشته باشید.

بسته بندی محصولات کشاورزی چه اهمیتی در واردات و صادرات محصولات کشاورزی دارد؟

یکی از مهم ترین قسمت ها در زمینه صادرات محصولات کشاورزی بخش بسته بندی می باشد. در گذشته به این بخش توجه ای نشان داده نمیشد، اما با مرور زمان صادرکنندگان به این نتیجه رسیدند که بسته بندی محصول بسیار بخش مهمی است و حتی در فروش هم تاثیرات مثبتی می گذارد.

کشاورزی ارگانیک در واردات و صادرات محصولات کشاورزی چه نقشی دارد ؟

یکی از مهم ترین مسائلی که در واردات و صادرات کشاورزی تاثیرات مثبتی می گذارد. کشاورزی به شکل ارگانیک است که مزایای بسیاری هم دارد.

گاهی در کشاورزی به جای استفاده از روش های علمی از روشی استفاده می کنند که در آن روش های سنتی و علمی باهم تلفیق شده است. به این روش کشاورزی ارگانيك می گویند. کشاورزان در این روش سعی می کنند که استفاده از سم و مواد های شیمایی را به حداقل برسانند تا محصولی سالم تر تولید کنند.

تاثیرات مثبت محصولات ارگانیک در واردات و صادرات محصولات کشاورزی

کاهش مصرف سموم و کود شیمیایی

تولید محصول سالم تر و زیبا تر

کاهش برگشت محصولات و محموله های صادراتی. گاهی به دلیل اینکه سم های شیمیایی در بین محصولات باقی میماند محصولات فاسد شده و باز گردانده می شوند.

در مقاله فوق تموم سعیمان را کردیم که اطلاعات شما را در مورد واردات و صادرات محصولات کشاورزی کامل کنیم. امیدواریم که توانسته باشیم به سوالات شما پاسخ درستی داده باشیم.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.